Heeft u een koopwoning die u wil verhuren in Zaandam? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een te koop staande woning kunt u verhuren onder de leegstandswet. Wij geven u graag advies hierover.

Leegstandswetverhuur Zaandam

Om een koopwoning te verhuren onder de leegstandswet dient u een vergunning aan te vragen bij de gemeente Zaandam. De kosten van deze vergunning bedragen € 60 en het kan enkele weken duren voordat u de vergunning ontvangt. Wanneer uw woning verhuurd wordt onder de leegstandswet mag u deze voor een periode van 5 jaar verhuren. Wel moet het gebouw een woonbestemming hebben en moet u kunnen aantonen de wettige eigenaar te zijn. Let er ook op dat u voor verhuur onder de leegstandswet toestemming moet vragen aan uw hypotheekverstrekker en dat uw verzekeraar op de hoogte moet zijn.

Waarom verhuren onder de leegstandswet?

Het belangrijkste voordeel van verhuren via de leegstandswet in Zaandam is dat u dubbele lasten kunt dekken. U ontvangt huurinkomsten, en uw huis blijft gewoon op de markt. Het is aan u om de huurprijs te bepalen, en ook hoeft u maar beperkte huurbescherming te garanderen. Een groot voordeel is ook dat uw woning bewoond wordt: zo is het huis minder gevoelig voor vandalisme en inbraak. Wanneer u tijdelijk wilt verhuren is deze manier van verhuur zeker een goede optie voor u.
Heeft u een te koop staande woning? Verhuur deze dan via de leegstandswet! Neem snel contact op met Expats Verhuur Zaandam; wij bespreken graag met u de mogelijkheden.